Επιχειρήσεις Παραδοσιακής Εστίασης

Ψητοπωλεία

Το ψητοπωλείο απευθύνεται σε πελάτες όλων των ηλικιών. Τα εδέσματα του μενού είναι συνήθως κλασσικές γεύσεις. Όταν όμως σ’ αυτά τα κλασσικά κρέατα προστίθενται ιδιαίτερες σαλάτες, κομψά ορεκτικά, επιλεγμένες γαρνιτούρες, χωρίς να ανεβάζουν το κόστος αλλά με στόχο να αυξάνουν την ικανοποίηση των πελατών και βεβαίως το τζίρο, τότε η επιχείρηση αποκτά ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ομοειδών επιχειρήσεων.

Κρεπερί

Η κρεπερί είναι μια επιχείρηση που απευθύνεται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας. Το μενού της βασίζεται περισσότερο στις γλυκιές γεύσεις και συνδυάζεται συχνά με παγωτό.  Η επιλογή έξυπνων προϊόντων και οι αρμονικοί συνδυασμοί τους, βοηθούν στη διαφοροποίηση του καταστήματος και τον εύστοχο προσδιορισμό των επιθυμιών των πελατών. Ο συνδυασμός των υλικών, είτε γλυκών,  είτε αλμυρών, βοηθούν την επιχείρηση να παρουσιάσει την ταυτότητά της στην αγορά ώστε να κερδίσει πελάτες καθώς και να δημιουργήσει έναν πυρήνα πελατών που αναζητούν τις gourmet γεύσεις.

Καφενεία

Τα σύγχρονα καφενεία έχουν παρουσιάσει μια θετική τάση τα τελευταία χρόνια. Μικροί μεζέδες και παραδοσιακά πιάτα που εναλλάσσονται συχνά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το καφενείο. Όταν όμως αυτοί οι μεζέδες είναι επιλεγμένοι και έξυπνοι ως προς το κόστος, τότε δημιουργούν στους πελάτες μια εβδομαδιαία προσδοκία για νέες εξερευνήσεις που σχετίζονται με την εποχικότητα και την πρόσβαση στην πηγή της παραγωγής. Τα εκλεκτά τυριά, τα όσπρια, οι κιμάδες, τα μικρά ψαράκια σε συνδυασμό με τα ποτά οίνου, παρουσιάζουν ένα μενού το οποίο είναι σχετικά οικονομικό και αρεστό σε αρκετούς καταναλωτές.

Μεζεδοπωλείο - Ουζερί

Το κατάστημα με πολλές επιλογές σε τσίπουρο και ούζο, όπου συνοδεύεις το ποτό σου με μερακλήδικους μεζέδες. Οι μεζέδες, οι οποίοι βασίζονται σε παραδοσιακές τεχνικές και τα αλίπαστα είναι το ειδικό μενού τους. Για να μπορέσουμε να έχουμε συχνούς πελάτες, 3 φορές την εβδομάδα ή ακόμη και καθημερινούς πρέπει να δημιουργηθεί ένα μενού ευέλικτο και πειστικό, κοστολογημένο και γρήγορο στην παρασκευή του. Οι μικροί παραγωγοί, η σωστή ούζο-τσίπουρο λίστα, τα έξυπνα πιατάκια, η γρήγορη παρασκευή τους, είναι τα στοιχεία που εγκυόνται την επιτυχία του concept.

Ειδικές Υπηρεσίες

• Επιμέλεια υπάρχων μενού
• Σύνθεση καταλόγων φαγητού
• Δημιουργία wine list
• Γραφιστική επιμέλεια μενού
• Μεταφράσεις καταλόγων
• Εκπαίδευση προσωπικού σαλονιού (service και Food & wine pairing)
• Διαχείριση προσωπικού με εργαλεία πληροφορικής
• Δημιουργία συνταγών
• Φωτογράφηση εδεσμάτων
• Κοστολόγηση εδεσμάτων
• Τιμολόγηση εδεσμάτων
• Τηλεοπτικά videos συνταγών
• Δημιουργία φυλλαδίων
• Εκπαίδευση προσωπικού για την κεντρική κουζίνα, την ταβέρνα, το snack.
• Διαχείριση Κοινωνικών Μέσων Δικτύωσης
• Αναζήτηση προσωπικού
• Σεμινάριο Υγιεινή και Ασφάλεια τροφίμων σύμφωνα με εγχειρίδιο του ΕΦΕΤ